(123) 456-7890 email@domain.com

Kolačići

Kolačići

Udruga Plesni centar salsa (dalje: Plesni centar salsa) na svojim internetskim stranicama (http://www.salsa.hr/) koristi kolačiće. Kolačići su male podatkovne datoteke koje većina mrežnih mjesta pohranjuje u uređaje korisnika kojima pristupaju internetu s ciljem prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici upotrijebili prilikom pristupa. Njihova je pohrana pod potpunim nadzorom pretraživača koji upotrebljava korisnik, a pohrana kolačića može se po želji ograničiti ili onemogućiti.

Zašto su kolačići potrebni?

Kolačići su važni za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između korisnika interneta i internetske stranice uz pomoć kolačića je brža i jednostavnija. Uz njihovu pomoć, internetska stranica pamti preferencije i iskustva pojedinca, čime se uštedi vrijeme, a pretraživanje internetskih stranica učinkovitije je i ugodnije.

Većina internetskih stranica upotrebljava kolačiće jer su prikladno sredstvo za održavanje novog i odgovarajućeg sadržaja koji je u skladu s interesima i preferencijama pojedinog korisnika interneta. Više je razloga za upotrebu kolačića – prvi je razlog njihova sposobnost pohranjivanja podataka o stanju pojedine internetske stranice (detalji o prilagodbama pojedine internetske stranice), a osim toga, oni pomažu u obavljanju raznih internetskih usluga i pomažu pri skupljanju raznih statističkih podataka o navikama korisnika interneta – uz pomoć kolačića može se pratiti učestalost posjećivanja određene internetske stranice. Kompanije uz pomoć kolačića ocjenjuju efikasnost svojih internetskih stranica, kao i primjerenost vrste i broja oglasa koje nude korisnicima na svojim internetskim stranicama.

Korištenjem kolačića: Plesni centar salsa prikuplja sljedeće informacije posjetitelja web stranice:

  • dodati

Sukladno Uredbi 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinca u vezi sa obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka, SL EU 119/1) i Zakonu o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14, 72/17) za funkcionalne, analitičke i marketinške, kao i druge kolačiće koji obrađuju osobne podatke potrebna je privola korisnika prije nego što kolačići budu postavljeni na preglednik korisnika, dok za nužne kolačiće privola se ne traži budući su oni esencijalni za rad stranice.

Koje podatke sadrži mrežno mjesto

Tip kolačića Kako utječu na funkcionalnost
korištenja web stranice?
Kratki opis funkcionalnosti
Osnovni (nužni) Bitno Ti kolačići omogućuju našim web-lokacijama da upamte informacije koje mijenjaju način ponašanja ili izgled web-lokacije, primjerice odabrani jezik ili područje na kojem se nalazite. Na primjer, kada upamti na kojem ste području, web-lokacija može ponuditi lokalnu vremensku prognozu ili vijesti o stanju prometa. Ti vam kolačići također mogu pomoći da promijenite veličinu teksta, font i druge dijelove web-stranica koje možete prilagoditi.
Analytics Osrednje Google Analytics Googleov je alat za analitiku koji pomaže vlasnicima web-lokacija i aplikacija da saznaju kako se njihovi posjetitelji koriste opcijama njihovih web-lokacija i aplikacija. Može se poslužiti skupom kolačića za prikupljanje informacija i izvješćivanje o statistici upotrebe web-lokacije, a da pritom Googleu ne otkrije identitet pojedinačnih korisnika. Glavni je kolačić Google Analyticsa “_ga”.
Oglašavanje Osrednje Kolačići nam pomažu da oglašavanje postane zanimljivije korisnicima i vrijednije izdavačima i oglašavačima. Kolačići se obično upotrebljavaju za odabir oglasa na temelju njihove relevantnosti korisniku, za poboljšavanje izvješćivanja o uspješnosti kampanje i za izbjegavanje ponovnog prikazivanja istih oglasa pojedinom korisniku.
Sigurnost Bitno Sigurnosne kolačiće upotrebljavamo za provjeru autentičnosti korisnika, sprječavanje neovlaštene upotrebe vjerodajnica za prijavu i zaštitu korisničkih podataka od neovlaštenih strana.

 

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete otkazati u bilo kojem trenutku tako što uklonite kvačicu, odnosno povučete svoju privolu:

 

⃞  Slažem se s uporabom funkcionalnih kolačića.

⃞  Slažem se s uporabom analitičkih kolačića.

⃞  Slažem se s uporabom marketinških kolačića.

 

 

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Više informacija potražite na: aboutcookies.org.  Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

 

Banner

Naša web stranica koristi kolačiće. Bit ćemo sretni ako se slažete s time, jer tako Vam možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo. Također ako nam želite pomoći u prikupljanje podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvatite kolačiće za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške kolačiće radi pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas trebamo privolu.

⃞  Slažem se s uporabom funkcionalnih kolačića.

⃞  Slažem se s uporabom analitičkih kolačića.

⃞  Slažem se s uporabom marketinških kolačića.

 

 Više o kolačićima